1990 - powołanie do życia spółki cywilnej "Grekop" produkującej artykuły spożywcze - głównie wyroby w polewie kakaowej (oblewane herbatniki, wafle, markizy, rurki waflowe, chrupki)
1993 - rozpoczęcie jednoosobowej działalności przez Krzysztofa Kopańskiego. Eksport wyrobów cukierniczych do Rosji
1996 - zakup nowoczesnych maszyn do produkcji polew firmy LADCO system Mcintyre
1997 - podpisanie współpracy z firma Loders Croklaan z Holandii w zakresie importu do Polski najwyższej jakości tłuszczów do polew, kremów i nadzień. Rozpoczęto współpracę w zakresie obsługi magazynu tłuszczów specjalistycznych. Wprowadzono zmiany w technologii produkcji polew. Pieczę nad produkcją sprawowali technolodzy firmy Loders Croklaan.
1999 - początek współpracy z firmą ADM w zakresie sprzedaży kakao na terenie woj. Mazowieckiego, oparcie produkcji na najwyższej jakości kakao z tej firmy; - następuje dalsza poprawa jakości wytwarzanych półproduktów. Rozszerzenie zakresu produkcji na: polewy kakaowe, deserowe, gorzkie, białe, mleczne, kremy i nadzienia np. do czekoladek, nadzienia do babeczek, wafli, markiz - o różnych smakach i barwach
2003 - prace przygotowawcze do wprowadzenia w firmie systemów zarządzania produkcją: ISO9001 :2001, i HACCP DS3027 E:2002
2004 – przebudowa firmy - dostosowanie do potrzeb zgodnych z założeniami nowoczesnej Europy.- wprowadzenie systemów ISO i HACCP pod kierunkiem Polskiego Centrum Badań i Certyfikacji – Nr rejestracji PL-JH-126/1/2004. Początek współpracy z Litwską firmą w zakresie produkcji polew cukierniczych i polew do lodów.
2006 - uruchomienie produkcji pralin na potrzeby firmy AJB
2007 - produkcja pralin dla diabetyków
2008 – nawiązanie współpracy z firmami Commodity i Moner z Hiszpanii w zakresie zakupu Kakao naturalnego: C10, NCP, kakao alkalizowanego:C20 i C30, miazgi kakaowej, masła kakaowego
Produkcja polew/mas czekoladowych w WDT /wewnątrz wspólnotowych dostaw towarowych – osiągnęła 30 % produkowanych mas.
Nawiązano współpracę z włoską firmą Unigra/ Master Martini w zakresie zakupu specjalistycznych tłuszczów do polew typu CBS /Cocoa Butter Substitut/. Dalszy wzrost produkcji polew w oparciu o tłuszcz CBS
2009 – Rozszerzenie współpracy z firmami z Litwy, Łotwy i Esonii. Eksport wyrobów – półproduktów cukierniczych osiągnął 40%
2011 – Rozszerzenie współpracy w zakresie zakupu tłuszczów specjalistycznych CBS do produkcji wysokiej jakości polew z firmą malezyjską MOI/ Krispi Poland
Produkcja polew do oblewania słodkich serków w postaci batonów – produkcja eksportowa, wzrost sprzedaży WDT do 48% produkcji mas czekoladowych. Rozszerzenie sprzedazy do Czech.
2012 – Uruchomienie produkcji masy czekoladowej do oblewania bab piaskowych / marcepanowa masa czekoladowa CBS i deserowa masa czekoladowa CBS/. Nawiązanie współpracy z nowymi firmami z Czech i Węgier.
Planujemy rozszerzenie produkcji o dalsze specjalistyczne masy czekoladowe w oparciu o zakup nowej maszyny, o większej wydajności.
Ta witryna używa plików cookie. Więcej informacji o używanych przez nas plikach cookie, ich zastosowaniu i sposobie modyfikacji, akceptacji plików cookie można znaleźć tutaj X